Myssjö-Ovikens IF

Alsens IF - Myssjö-Ovikens IF 0-2 (0-0)

Ännu hemmamatch var det redan i tisdags kväll, detta då vi hade en uppskjuten match mot Myssjö/Oviken, detta då vi gärna ville möta Dala & Co hemma på Bleckåsvallen istället för på konstgräs i omg. 3.

Målskyttar Myssjö/Oviken: Självmål och Carl Larsson

Toppen mot botten, kan väl bara gå på ett sätt eller? Nja jag tror att Myssjö hade lite baksmälla efter sin seger mot ÖFK ungdom i förra omgången, för åtminstone i första halvlek så var Alsen det klart bättre laget.
Redan i minut 3 så kom Anton Blom fri, men Myssjös målvakt gör en bra utrusning och räddar, Alsen trillar boll och ligger helt rätt i alla positioner och bortalaget kom ingenstans. Alsen har också flera fina lägen men har lite oskärpa framför mål och skjuter flera ggr. mitt på målvakten. Myssjö har egentligen bara en riktigt fin chans, detta var också ett friläge, men Mattias i Alsens mål kom då ut perfekt.

Halvtidsresultat 0-0, men vi känner att vi har en riktigt bra chans att vinna idag.

Andra halvlek börjar Alsen också bra, men Myssjö flyttar upp sin press och lyckas även att ta bollen några gånger, men det gör också att vi kan få till några fina kontringar, bästa läget hade Basse, som blev fri, men Myssjös målvakt gör återigen en fin räddning. Alsen tröttnar en del och låter bortalaget komma in i spelet och i minut 81 har de en högerhörna, den slår in framför mål och vår back försöker nicka den, men får samtidigt en tackling och tyvärr går bollen in i eget mål. En viss protest men domaren dömer. Nu flyttar Alsen upp spelare och försöker trumma på, Myssjö utnyttjar detta och slår en boll i djupet som Mattias i vårt mål har svårt att uppfatta då han har solen i ögonen. Myssjös snabbe spelare Carl Larsson hann då först och lyckades rulla in bollen och punkterade då matchen.

Surt att förlora när man gör säsongens överlägset bästa insats, men som det ofta är så går topplagen segrande ur jämna matcher! Tror dock inte nån hade protesterat om det blivit delad pott.

Bäst i Alsen idag var Erik Johansson och Marcus Gunnman.
i Myssjö/Oviken så briljerade deras mv. Pontus Nowen.